Unge feminister angrepet under demonstrasjon i Sverige

Fredag, den 28. februar holdt om lag 30 feminister fra nettverket Utrota Sexism i Jönköping en demonstrasjon utenfor den lokale strippeklubben i Huskvarna som skulle åpnes samme dag. Demonstrasjonen begynte fredelig og vellykket da aktivistene delte ut løpesedler med teksten «Din mamma jobber ikke her!… For da skulle du vel ikke gå hit?».
Målet med demonstrasjonen var å møte gjestene til strippeklubben og konfrontere dem med diskusjon.
– Vi gjør dette fordi vi ikke ønsker sexistisk aktivitet der vi bor, og det er viktig å møte kundene. Ingen mennesker skal trenge å bli utnyttet for sin kropp på grunn av sosialkomiske forutsetninger, forteller et medlem fra organisasjonen Unga Feministar til Jönköpingsposten
.
Image
Budskapet på løpeseddelen var klart og tydelig:
«MENN: Gjennom å gi deg retten til å behandle kvinner som varer bidrar du til et ujevnt samfunn hvor kvinner kjøpes og selges, undertrykkes, mishandles, voldtas og drepes… Boikott strippeklubben. Send dine penger til en kvinnegruppe isteden, og vis at du er en mann som respekterer kvinner… Og ja, vi kommer tilbake, og vi håper virkelig at vi ikke sees igjen!»

Demonstrasjonen fikk en brå vending. Etter å ha demonstrert i vell en time kjørte det en bil bort til demonstrasjonsstedet, og ut kom en gjeng mannfolk som gikk direkte til angrep på de unge feministene. De skal ha sagt «Hvem tror dere at dere er!?»
– En gjeng menn marsjerte inn i demonstrasjonen, og startet en slåsskamp, forteller den unge aktivisten.
Resultatet av konfrontasjonen var at en av de unge aktivistene havnet på sykehus, da politiet kom til stedet var mennene stukket av.

Kvinneaktivisten ser veldig alvorlig på hendelsen. Å møte feminister med vold er ikke et uvanlig fenomen, og når strippeklubbmiljøet har egne torpedoer som drar etter unge feminister, er dette veldig gjenspeilende for deres kvinnesyn.
Det viser ikke bare hvor dårlig miljø en strippeklubb er bygget opp rundt, det viser også hvor stor trussel vi feminister er for disse mennene og porno- og prostitusjonsindustrien i sin helhet.
Både det Norske Storting og Riksdagen i Sverige må ta disse miljøene på alvor, og gå inn for å legge dem ned. Strippeklubbene er ikke bare et sted for sterk undertrykking av kvinner, de er også knyttet til kriminalitet og hallikvirksomhet.

Vi sender våre tanker til våre medsøstre i Sverige, men vi skal ikke la en gjeng pinglete mannfolk stoppe oss. Vi vet at vi kommer til å knuse alle strippeklubbene en gang for alle, Kampen fortsetter, Strippeklubbene skal Knuses!

 

Reklamer
Merket med

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: